Huszti Szabolcs visszatér a magyar bajnokságba, és a Videoton játékosa lesz.

A sportág iránt érdeklődő közvélemény érdekes mód nem is azzal van elfoglalva, hogy az egykori válogatott játékos 35 évesen, súlyos sérülésből visszakapaszkodva, szétszakadt lábbal egy kifejezetten hosszútávú 2.5 és éves szerződést kap, magyar szinten top fizetésért - ezeket a játékosokat külföldön 1+1 éves szerződésekkel kínálják meg maximum, lásd Ibrahimovics és a Manchester United esetét -, és hogy mennyire félre van menedzselve ez a klub (is), hanem azzal, hogy x éve miket nyilatkozott amikor lemondta a magyar bajnokságot.

Biztos sokan emlékeznek rá, hogy Huszti 2010-ben az Egervári-éra hajnalán dúlva-fúlva lemondta a válogatottban való szereplést főleg azon felháborodva, hogy érzése szerint a Videoton játékosai előnyt élveznek a többiekkel szemben, és ez nem fair. Az elhatározásához egyébként onnantól fogva tartotta magát, soha többet nem volt válogatott, Egervári után sem. Korrekt. 

Huszti döntése viszont most azért ad tág teret a gúnyolódásnak, mert lehet hogy a Videoton játékosai nem élveznek már előnyt a válogatott összeállításánál, de maga a klub kiemelt, kivételezett helyzete a magyar focin belül a mai napig létezik, sőt talán még látványosabb is lett 2010 óta. Tehát ha nagyon moralizálni akarnánk eltartott kisujjal, akkor erre bőven lenne okunk most is. 

Az érem másik oldala, hogy Huszi a külföldi fizetésének cirka a hatodát-hetedét kapja majd itthon, jó eséllyel neki erre a pénzre már nagyon nincs szüksége, nagyon könnyen visszavonulhatott volna már akár ezen a télen is, dúsgazdag, sokszoros milliárdos emberként tette volna meg. Tehát a döntésében talán nem csak az anyagiak játszottak szerepet, talán tényleg focizni akar még, egy utolsó nagyot még gurítana, amibe akár egy BL vagy EL csoportkör is beleférne a Videotonnal. 

Szerény véleményem szerint egyébként Huszti Gera mellett az elmúlt 20 év legjobb és legsikeresebb játékosa (bőven jobb mint Dzsudzsák), nagyon sajnálom, hogy anno lemondta a válogatottságot, lényegesen erősebbek lettünk volna vele.