Egyre többet hallunk Szántó Tamásról, a Rapid Wien 20 éves, jó eséllyel jövőre már a válogatottban is bemutatkozó középpályásáról. Tehetséges srác aki szerencsére időben külföldre, jobb körülmények közé került ahol bíznak is benne, ő pedig ezzel élni is tud, hónapról hónapra egyre jobban focizva követel magának helyett a csapatában. Eddig a történet szép és kerek, minél több ilyet!

De azért álljon itt elrettentésül egy kis történet arról, hogy min kell keresztül mennie az egyszeri fiatal magyar focistának míg végre eljut legalább ide. 

Dióhéjban: Az utánpótlás válogatott edzéseire, összetartásaira és meccseire azonnal az első szóra Bécsből hazautazó Szántó még 2014-ben egy az NB3-as Videoton II elleni edzőmeccsről kivételesen kikérte magát, mivel a klubjában sorsdöntő napokat él át, most fog eldőlni pár edzőmeccsen, hogy megkapja a hőn áhított sok éves profi szerződést. Pisont István szövetségi edző előbb bölcsen leokézta a kérést, majd nem sokkal később pókerarccal arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy sajnos a játékos végleg lemondta a válogatottságot mert a klub karrierjére szeretne inkább koncentrálni. Amiről természetesen szó sem volt. Elképesztő mód az azóta már megbukott szövetségi edzőt nem tudta elérni az értetlenkedő Szántó család, a telefonokra nem válaszolt és onnantól tudomást sem vett a játékosról. Gyakorlatilag korosztálya egyik legragyogóbb tehetségét tette taccsra egy sértődékeny edző, kiszúrva a játékossal, a csapattal, a szurkolókkal és természetesen magával is. 

Magyarázat nincs, tanulság még annyi sem. Talán annyi, hogy ismét elkönyvelhetjük, elképesztő állapotok uralkodnak néha ebben a sportágban, és igazából egy percig sem kell azon csodálkoznunk, hogy ott tartunk ahol tartunk.

Pisont persze azóta már a múlt, Szántó pedig ismét meghívott kapott a válogatottba, szóval a nagy bajt megúsztuk, csak ilyenkor az ember elmereng azon, hogy az elmúlt években, évtizedekben vajon hány tehetséges játékost martak el a hasonló figurák a magyar labdarúgás közeléből. Megkockáztatom, hogy elég sokat...

forrás: Rangadó.hu